(ВІДЕО) Поранення лише додало впевненості – «Хірург» на правильному шляху

НАЗАД
19 квiтня 2024 08:17

Працював в реанімації за кордоном, але повернувся на початку повномасштабного вторгнення окупантів, щоб захищати свою дитину, дружину та Україну.

«Не тікати, а стати захисником в першу чергу своєї родини», – з таким настроєм мобілізувався в подальшому військовослужбовець Державної прикордонної служби України з позивним «Хірург».

Спочатку брав участь у бойових діях на Харківщині, а коли почув, що йде набір до бригад Гвардії наступу – написав рапорт на переведення до «Сталевого кордону». Потрапив до розвідувальної застави, де продовжив свій шлях на Харківському напрямку.

«Хірург» згадує випадок, коли невеличка кількість людей, саме мобілізованих військовослужбовців, змогла зайти в тил і наробити шкоди окупантам, завдяки чому сусідні бригади просунулися на декілька кілометрів вперед.

На собі відчув, що війна змінюється. Раніше було більше контактного бою – зустріч з противником 20 метрів, 30 метрів. А зараз більше дронів, інших технологій, які допомагають нашим хлопцям, але і ворог ними користується. «Хірург» під час одного з бойових завдань – штурму ворожих позицій, отримав поранення – ворог застосував дрон зі скидом. В результаті «Хірурга» евакуювали разом зі ще одним хлопцем до госпіталю, де він деякий час проходив лікування та реабілітацію.

«Зараз це тільки мотивує, адже я не звільнився, не поїхав, не втік, а продовжив свій бойових шлях з тильної сторони», – каже «Хірург» і ніколи не падає духом.

Наразі він служить в Окремому контрольно-пропускному пункті «Київ» та передає свій бойовий досвід іншим військовослужбовцям. Аналізує свої помилки, щоб інші зберегли здоров’я та життя своє і побратимів.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси